top of page

Vicenta Marill, una veïna de 101 anys

A la sessió del Taller d'Història del 16 de maig de 2024 es va parlar, entre altres temes, del reportatge de Betevé sobre el llibre Sarrià 1921, de les execucions al Torrent de les Monges durant la Guerra Civil , de la llamborda de memòria dedicada a Ramon Castro Ortega a la plaça de Sant Vicenç, l'entrevista a la Vicenta Marill i s'han projectat més fotos del fons de fotografies que Emili Pons ha cedit a l'Associació Veïnal de Sarrià. Al pdf que adjuntem al final de l'article, podeu consultar tots aquests temes. Podeu visionar el reportatge de Betevé en aquest enllaç.


Destaquem, per una banda, la festa cívica en què es va convertir l'acta de col·locació d'una llamborda de memòria dedicada a Ramon Castro Ortega a la plaça de Sant Vicenç, davant l'entrada al passatge del número 9 bis, on va viure Castro, amb la presència d'alumnes de l'Institut Vila de Gràcia, de membres del Taller d’Història i veïns del barri. Aquestes llambordes es col·loquen a fi de retre homenatge a les persones víctimes del nacionalsocialisme, altrament conegut com a nazisme. Ramon Castro Ortega (1915-1942), va ser un sarrianenc assassinat al camp de concentració de Mauthausen.


S'ha projectat noves fotografies del fons fotogràfic que Emili Pons, arquitecte i veí de Sarrià, ha deixat a l’Associació Veïnal de Sarrià un fons fotogràfic format per 74 fotografies. En aquesta sessió, s'ha presentat fotografies de caràcter costumista, de la segona meitat dels anys setanta. N’hi ha que provenen del concurs fotogràfic “Sarrià treballa”, de 1978, que va convocar l’Associació Veïnal de Sarrià.


També es va parlar de la Vicenta Marill i la seva família. L’Imma Clara i en Jesús Mestre el 30 d’abril van entrevistar a la Vicenta Marill i Solé, una veïna que ha complert 101 anys i manté el cap ben clar i el cos molt àgil per la seva edat. El dilluns 13 de maig, per cert, va ser una de les veïnes que van venir a la plaça de Sant Vicenç per la col·locació de la llamborda de memòria. La Vicenta viu a Bonaplata 20, un edifici que darrerament ha estat notícia. La propietat ha notificat als veïns que han de deixar els pisos, ja que els vol transformar en apartaments turístics.


Podeu consultar el pdf de la sessió en aquest enllaç.



La família Marill i Solé: els pares i els germans de la Vicenta, cap al 1930. Fons família Marill

Comments


bottom of page