top of page

Taula de patrimoni de Barcelona

A la sessió del Taller d'Història de Sarrià del dijous 19 de maig, es va parlar, entre altres temes, de la Taula Ciutadana de Patrimoni de Barcelona, on s'ha convidat al Taller d'Història de Sarrià a formar-ne part, i hem seguit amb el personal de la companyia dels Ferrocarrils de Sarrià a Barcelona.


Primer es va parlar de la Taula de Memòria de Sarrià-Sant Gervasi. Amb la col·laboració del Taller d'Història, s'ha preparat una exposició que es va inaugurar el dimecres 1 de juny al vestíbul de la Casa Orlandai, amb el nom de "Tipologies d'habitatge". També es va fer un acte amb la participació del regidor del districte, Albert Batlle; Àngels Llorenç, cap de Gabinet, Regidoria de Memòria Democràtica; el conseller Max Canher; Jesús Mestre, i Joaquim Soler.


També es va informar de la constitució de la Taula Ciutadana de Patrimoni de Barcelona, en un acte celebrat al Saló de Cròniques de l'Ajuntament, el 10 de maig. Es va estar parlant si el Taller ha de participar en aquesta Taula, i del paper que ha de tenir. Com que des del Taller s'ha fet moltes accions a favor per preservar el patrimoni històric, arquitectònic i cultural del barri, ens sembla que cal seguir els passos d'aquesta Taula. En principi, Jordi Bigues i Jesús Mestre se'ls ha convidat per participar a les reunions de la Taula.


Finalment, s'han presentat nous resultats del buidatge del llistat de 1.658 fitxes del personal dels Ferrocarrils de Sarrià en actiu el 1927 (en total formaven una plantilla de 533 persones), però que també proporciona informació sobre “cessats” (en total 1.064 persones), i 43 “fallecidos”. Hi ha 19 fitxes sense descripció). Concretament sobre els orígens del personal i la seva edat, el 1927.


Adjuntem aquí el pdf de la presentació de la sessió.





bottom of page