top of page

Sarrià 1921. El llibre del centenari

A la sessió del Taller d'Història de Sarrià del 16 de setembre, la primera del curs 2021-22, es va parlar dels següents temes:


Sobre la reunió de la Comissió organitzadora del Centenari de l'Agregació de Sarrià a Barcelona, que va tenir lloc el 21 de setembre. En aquesta reunió es va presentar el programa general dels actes vinculats amb el centenari, tot i que encara no s'han fet públics.


També es va parlar de les obres de la biblioteca de Sarrià i el jaciment arqueològic, a la plaça Sarrià. Sembla que la intervenció arqueològica d'urgència ja s'ha acabat i d'ací a poc temps seguiran les obres de la biblioteca. L'Associació de Veïns de Sarrià té previst fer un acte públic amb l'arqueòloga, on explicarà el que s'ha trobat. Serà interessant conèixer l'informe final, per disposar de més informació d'aquest emblemàtic indret de la vila.


Seguidament vam parlar de l'Exposició del Centenari, i de la proposta que ens ha fet el districte de Sarrià-Sant Gervasi, que evidentment hem acceptat tot i ser menys ambiciosa de la que havíem proposat. També vam parlar de Sarrià 1921, el llibre del Centenari, que aquesta setmana entra a impremta. Coincidint amb la reunió vam iniciar una campanya de subscripció popular, ja que l'editorial ens demanava assegurar la venda d'un mínim d'entre 200 i 300 llibres. Avui dia, ja s'han reservat uns 200 llibres, de manera que ja podem considerar complert l'objectiu. A la propera sessió del Taller en farem una valoració. Recordem que l'acte inaugural de l'exposició i de la presentació del llibre serà el 12 de novembre.


Al final de la sessió vam presentar fotografies del fons de la Família Quadras, del passeig de la Bonanova. L'Ignasi de Quadras, fotògraf de professió, gestiona un fons fotogràfic molt valuós, i ha cedit fotografies pel llibre Sarrià 1921.


Adjuntem el pdf amb la presentació que es va projectar a la sessió.

2021-09-16 Llibre Centenari_web
.pdf
Download PDF • 3.24MB

Coberta del llibre Sarrià 1921.

bottom of page