top of page

Sants i verges a Sarrià

La sessió del 17 de novembre de 2022 del Taller d'Història de Sarrià es va dedicar sobretot a diversos temes, però es va continuar treballant elements ornamentals als carrers de la vila, en aquest cas fornícules i plafons ceràmics sobre sants i verges.


Altres temes de la sessió van ser les publicacions dels llibres "Explora els jardins i viu els arbres", de Pepa Tort, publicat per El Jardí, i el llibre sobre artistes i artesans de Sarrià a principis del segle XX, de Carles Romaní, que publicarà Mirador.


També es va parlar de la proposta que se'ns ha fet de participar en les Jornades d'Història Local de Barcelona, de 2023, que es vol dedicar a la "Història del paisatge, evolució del territori". Des del Taller d'Història volem aprofitar per presentar els resultats de les recerques sobre les plantilles dels personals de ferrocarrils de Sarrià, des de finals del segle XIX fins als anys seixanta del XX, així com l'impacte de les infraestructures ferroviàries al paisatge.


Finalment, es va parlar dels elements ornamentals, els sants i verges de Sarrià. Es va decidir d'anar recollint informació sobre aquests elements, principalment dins de l'àmbit de Sarrià central (entre Via Augusta i avinguda J.V. Foix), però potser també incorporar les Tres Torres i Pedralbes. Aquesta línia de recollida de materials forma part del llistat de patrimoni del barri.


Podeu descarregar el pdf amb la presentació de la sessió aquí



Plafó ceràmic amb Sant Filomena, a la cantonada del Carrer Major de Sarrià.

bottom of page