top of page

Rellotges de sol

En la sessió del 15 de desembre de 2022 del Taller d'Història de Sarrià es va continuar treballant sobre elements ornamentals als carrers de la vila, en aquest cas els rellotges de sol que hi ha a les façanes de cases de Sarrià, de la mà d'en Jordi Guillamón, entre altres temes, que podeu consultar al pdf que adjuntem.


En Jordi ens va preparar una interessant presentació en què recull tots els rellotges de sol del territori de l'antic municipi de Sarrià (els actuals barris de Sarrià, Vallvidrera, les Tres Torres i Pedralbes). Aquests rellotges de sol, perfectament inventariats, són un testimoni d'uns períodes històrics on el temps es comptava d'una manera diferent de l'actual. Són també valuosos elements ornamentals que cal preservar, ja que n'hi ha pocs i és difícil que se'n facin de nous, però sí que se'n destrueixin.


Un cas de desaparició d'un rellotge de sol el tenim en una casa del carrer Trinquet, la casa de la família Latorre. En Guillem ens ha cedit unes fotos molt interessant de l'enderroc d'aquesta casa que, lògicament, també va suposar la desaparició del rellotge de sol.


Podeu descarregar el pdf amb la presentació de la sessió aquí



Rellotge de sol del Monestir de Pedralbes. Fotografia de Jordi Guillamón

bottom of page