top of page

Rafael Batlle, el darrer alcalde de sarrià

El dijous 17 de març hi va haver la sessió del Taller d'Història de Sarrià corresponent al mes de març.


Es va parlar de l'acte de cloenda del Centenari, que es va fer el dimecres 23 de març, a la Casa Orlandai, amb intervencions de Jesús Mestre i de Jaume Oriol. Oriol va fer una exposició molt completa i actualitzada dels fets polítics de l'agregació, i especialment de la figura del darrer alcalde independent de Sarrià, en metge Rafael Batlle. Hi va haver molt bona entrada a la sala i els assistents van participar molt. Alguns encara recordaven a Batlle com a metge.


Un altre punt de la sessió va ser presentar la plantilla del personal dels Ferrocarrils de Sarrià, a les primeres dècades del segle XX. L'Amadeu Blanch està buidant diversos documents de caràcter laboral, que ens ha proporcionat FGC, i està donant informació valuosa sobre com s'organitzava l'antiga companyia, i la presència de residents de Sarrià entre els treballadors de la companyia.


Finalment, vam comptar amb la presència de Pau Vinyes, historiador de Sant Andreu del Palomar i del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, que va fer la presentació del llibre Barcelona en ruta. Itineraris històrics per la ciutat de Barcelona i els pobles i barris del Pla, publicat per l'editorial LlopRoig. El llibre reuneix un grapat d'itineraris o rutes culturals de contingut històric a molts barris de Barcelona, tant el centre o l'antiga ciutat emmurallada, com els pobles del Pla de Barcelona. Hi ha una ruta sobre Sarrià i una altra sobre el Farró. Vinyes també va fer una presentació del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i va insistir en la necessitat de coordinació entre els centres i tallers d'història de Barcelona.


Podeu baixar el pdf de la presentació aquí.



Treballadors dels Ferrocarrils de Sarrià, el 1917. Fotografia cedida per FGC

bottom of page