top of page

Mañé i Flaquer i el subministrament de carn a Sarrià

A la sessió del Taller d'Història del 21 de març de 2024 es va parlar, entre altres temes, de, periodista Joan Mañé i Flaquer, una de les personalitats més influents en la vida social i política del segle XIX a Catalunya.


Un altre tema de què es va parlar, va ser sobre els bombardeigs a la ciutat de Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola, a partir d'una interessant revista il·lustrada italiana, de l'any 1939, que en Guillem Latorre ens va portar. Es va fer una presentació amb fotografies i dades que oferia la revista, "Catalogne. Documentario fotografico dell'assedio aereo", amb nombrosos comentaris de les persones assistents.


Sobre Joan Mañé i Flaquer, Carles Romaní va centrar la presentació en la seva figura pública i sobretot en la influència que va tenir en el Sarrià de mitjan segle XIX, quan ell va viure a la vila, entre 1852 i 1870. Mañé va mediar entre dues cooperatives o societats de consum enfrontades entre 1857 i 1859, va promoure un reglament per constituir una sola cooperativa, el 1860, i va aconseguir posar pau en el delicat afer del subministrament de carn a la vila. La seva solució va ser tot un èxit, va durar molt de temps i es va posar com a exemple en altres municipis.


Podeu consultar el pdf de la sessió en aquest enllaç




bottom of page