A la sessió del Taller d'Història del 20 de juny de 2024 es va parlar, entre altres temes, del nom de la Biblioteca de Sarrià, que finalment serà J.V. Foix; de l'exposició "Família, amics i fotografia," a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona; d'un documental sobre Toresky, amb la presència de la directora Cosima Dannoritzer, un merescut homenatge a un personatge molt popular a Sarrià i Barcelona dels anys vint i trenta, un pioner de la ràdio; dels picaportes de Sarrià, amb Lluís Bordas, i finalment la presentació "Sopranos i tenors", amb Carles Romaní.
Lluís Bordas ha fet un estudi exhaustiu dels picaportes de Sarrià, on encara queden més d'un centenar d’aquests elements que com a una argolla o peça en forma de martell, penjada a una porta, alçant-la i deixant-la caure, serveix per trucar a la porta principal d'una casa. Bordas ens ha ensenyat una extensa mostra d'aquests picaportes que ha classificat segons les seves característiques. El dilluns 30 de setembre, a les 19 h, Bordas farà una xerrada a la Casa Orlandai sobre aquest tema.
Finalment, Carles Romaní ha fet una interessant presentació sobre el tema Sopranos i tenors al Sarrià de principis del segle XX. Diversos sopranos i tenors de renom a la Catalunya de l'època, van viure a Sarrià, alguns amb vinculació amb l'Orfeó Sarrianenc com ara Eva Barranco; Ramon Amenós Gironella, paleta nascut a Sarrià, que també va ser director escènic de l'Orfeó durant molts anys; o Juventino "Tino" Folgar Ascaso. Altres van ser veïns de la vila, com Estanislao "Estanis" Tarín; Maria Barrientos Llopis, que va passar llargues temporades a Ca la Sibina, al Peu del Funicular; Francesc Viñas Dordal, que va viure a Vil·la Maria, a Vallvidrera, o Conxita Badia Millàs, que entre 1924 i 1930 tenia l'habitatge en una casa del carrer Margenat.
Podeu consultar el pdf de la sessió en aquest enllaç
Comments