top of page

Els orígens de les Tres Torres i Diagonal 666

A la sessió del Taller d'Història de Sarrià del dijous 16 de juny, es va parlar, entre altres temes, dels orígens de les Tres Torres, i de la Residència militar de Barcelona Diagonal 666, un indret secret, una història oculta, amb Jordi Bigues.


La Biblioteca Clarà de les Tres Torres va convidar al Taller d'Història de Sarrià el dia 15 de juny a fer la presentació del llibre i l'exposició Sarrià 1921, en motiu del centenari de l'annexió de Sarrià a Barcelona. En motiu d'aquest acte, Carles Romaní i Jesús Mestre van preparar una presentació que ara , en part, es va reproduir a la sessió i publiquem en el pdf que podeu descarregar al final d'aquest post.

Es va informar de les darreres accions de la Taula de Memòria de Sarrià - Sant Gervasi, concretament de la xerrada i exposició: Evolució de la tipologia dels habitatges.

Va tenir lloc el dia 1 de juny a Casa Orlandai. El Taller d’Història de Sarrià forma part d'aquesta Taula. El setembre hi ha una reunió per decidir quines activitats es faran de cara el curs vinent.


També es va informar de la Taula Ciutadana de Patrimoni de Barcelona; en principi, Jordi Bigues i Jesús Mestre se'ls ha convidat per participar en les reunions de la Taula.


Finalment, Jordi Bigues va fer una presentació sobre "La Residència militar de Barcelona de Diagonal 666, un indret secret, una història oculta", una institució de caràcter franquista creada després de la Guerra Civil al capdavall del carrer del Capità Arenas, i que va tenir una gran importància com a centre de relació de militars molt vinculats al règim del general Franco. La informació prové d'una recerca de l'historiador Santiago Gorostiza.


Adjuntem aquí el pdf de la presentació de la sessió.






bottom of page