top of page

El Centenari: exposició i llibre

A la sessió del Taller d'Història de Sarrià del 17 de juny, es va parlar dels següents temes:


La Guerra Civil a Sarrià, valoració de l'exposició al vestíbul de la Casa Orlandai, amb intervencions de persones convidades.


Exposició del Centenari: s'ha concretat el replantejament de les propostes anterior. Es farà una exposició general sobre Els sarrianencs del 1921. S'ha revisat l'estructura de l'exposició i, la proposta s'ha fet arribar a la Comissió del Centenari, que ho veu en bons ulls. Tanmateix, en comptes de constar de plafons de 2x2 metres, l'exposició la farem a partir de roll-up de 1x2 metres, a indicacions del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.


També s'ha concretat la possibilitat de fer un llibre sobre el Centenari, que a més farà de catàleg de l'exposició. El llibre l'edita i distribueix l'editorial Efadós, la qual cosa és una garantia. En principi s'havia parlat de fer una publicació de la col·lecció "Desapareguts", però finalment s'ha optat per un format més gran, fora de col·lecció, cosa que ens permet més llibertat en la projecció del llibre i més extensió de textos. Aquest llibre ens sembla que serà un excel·lent record de la feina feia entorn del Centenari. Però caldrà una implicació activa del Taller d'Història en la seva distribució. Així, a partir de mitjans de setembre, obrirem una subscripció popular per assegurar una venda mínima, com ens demana l'editorial, i a part de que permet abaratit el preu de venda pública. Aquest tema serà el central del proper Taller d'Història, previst pel 16 de setembre, a la Casa Orlandai.


Adjuntem el pdf amb la presentació que es va projectar a la sessió.


La festa dels Tres Toms, l'any 1920. Fons Arxiu Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià

bottom of page