top of page

El Centenari de l'Agregació de Sarrià a Barcelona. Juan Negrin a Sarrià

La sessió del 17 de desembre de 2020 del Taller d'Història de Sarrià, també íntegrament digital a causa de la pandèmia de la covid-19, va estar dedicada a informacions de caràcter general, a la trajectòria de Juan Negrin, president de la República Espanyola, a Sarrià, i al Centenari de l'Agregació de Sarrià.


Jordi Bigues va presentar el tema de la presència de Juan Negrin i la seu del govern de la República espanyola a Sarrià entre 1937 i 1939, durant la Guerra Civil. La casa que va ser seu del govern es va enderrocar i tan sols queda alguns elements urbans que n'indiquen la situació. Així i tot, sembla que encara hi ha, al subsol, un búnquer que s'utilitzava com a defensa de bombardeigs, que no es pot visitar.


També es va seguir parlant dels preparatius dels actes del Centenari de l'Agregació de Sarrià a Barcelona. Es va presentar una colla de propostes que van ser ben rebudes pels assistents de la reunió. També es va valorar la constitució de les diverses comissions municipals: governança, cultura i urbanisme.


Podeu consultar aquí el pdf de la presentació d'aquesta sessió.

Discurs de Juan Negrin. © Real Académia de la História

bottom of page